Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Zdeněk Štěpánek (ur. 22 września 1896 w Tvoršovicach, zm. 20 czerwca 1968 w Pradze) – czeski aktor, reżyser i dramatopisarz; ojciec Jany Štěpánkowej, Martina Štěpánka, Petra Štěpánka i Kristiny Tabery . Biogram. Ukończył szkołę realną i gospodarczą. Od 1913 r. grał w wędrownych trupach.

  2. Zdeněk Štěpánek ( 22. září 1896 Tvoršovice [2] u Benešova – 21. června 1968 Praha [3] [p 1]) byl český herec, dramatik, režisér a scenárista, dlouholetý člen činohry Národního divadla v Praze, československý legionář, otec herců Jany, Martina a Petra Štěpánkových a divadelní režisérky Kristiny Taberyové .

  3. Zdeněk Štěpánek byl český herec, dramatik, režisér a scenárista, dlouholetý člen činohry Národního divadle v Praze, otec herečky Jany Štěpánkové a herců Martina Štěpánka a Petra Štěpánka a divadelní režisérky Kristiny Taberyové. Životopis. Vzpomínky (foto, videa, texty) Přidat vzpomínku.

  4. Zdeněk Štěpánek | Biografie | ČSFD.cz. nar. 22.09.1896. Tvoršovice, Rakousko-Uhersko. zem. 20.06.1968 (71 let) Praha, Československo. Přehled. Biografie. Zajímavosti. Videa. Galerie. Ocenění. Diskuze. Biografie. „Hledej pravdu, slyš pravdu, uč se pravdě, miluj pravdu, braň pravdu až do smrti...“

  5. 22 wrz 2022 · Co si Bohéma vymyslela? Skutečné projevy a činy rozporuplného herce Zdeňka Štěpánka „Zničit ten malý, méněcenný národ, který nemá ani práva žít,“ vykřikoval Zdeněk Štěpánek z jeviště Národního divadla. Jako maršál v Čapkově Bílé nemoci.

  6. 20 mar 2022 · Zdeněk Štěpánek (Vinohrady) Narodil se 22. 9. 1896 v Tvoršovicích u Benešova a zemřel 20. 6. 1968 v Praze. Herec a režisér, dramatik těžící z legionářských zážitků, autor knižních vzpomínek; též filmový scenárista. Jako člen Divadla na Vinohradech se postupně vypracoval v jednu z nejvýraznějších hereckých osobností. Přidat do oblíbených.

  7. herec, režisér, dramatik, scénárista. Charismatický divadelní i filmový tragéd 1. poloviny 20. století, který se díky mužné postavě, zvučnému hlasu uplatnil zvláště v charakterních rolích hrdinů i antihrdinů zejména ve hrách Shakespeara a Dostojevského.