Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Zemplínske Hámre leżą u północnych podnóży pasma Wyhorlatu, u stóp Sninskiego kamenia, w dolinie potoku Barnov. Historia. Pierwsze wzmianki o miejscowości pochodzą z roku 1954. Demografia. Według danych z dnia 31 grudnia 2012, wieś zamieszkiwało 1266 osób, w tym 632 kobiety i 634 mężczyzn.

  2. Print. Chcesz poznać historię górnictwa i wydobycia rudy żelaza? Odwiedź nowy szlak edukacyjny w paśmie Wyhorlatu. Na trasie Hamerskiego Szlaku Edukacyjnego w miejscowości Zemplínske Hámre znajdują się odnowione zabytki i ważne miejsca historyczne związane z działalnością przemysłową osady Josefsthal powstałej u stóp Wyhorlatu.

  3. Centrum Informacji Turystycznej Zemplínske Hámre Turistické informačné centrum Zemplínske Hámre. Jozefa Rholla 419. 067 77 Zemplínske Hámre. Tel.: +421 918 737 696 E-mail: tic@zemplinskehamre.sk www: https://www.zemplinskehamre.sk/hnch/podstranka?id=5

  4. Obec Zemplínske Hámre leží v doline Barnovho potoka a je vzdialená 5 km od mesta Snina. Je výnimočná svojim múzeom, Hámorským náučným chodníkom s technickými pamiatkami a tiež je významným východiskovým miestom na túry vo Vihorlatských vrchoch.

  5. 23 cze 2023 · V lesoch ponad Zemplínske Hámre viedla ešte v 20. storočí úzkokoľajná železnica, jedna z desiatich vybudovaných vo Vihorlatských vrchoch na zvážanie dreva. Pohorie Vihorlat je známe skalnými bralami sopečného pôvodu, jazerami, močariskami ale tiež bukovými pralesmi zapísanými v Zozname svetového dedičstva UNESCO.

  6. Zemplínske Hámre is a village and municipality in Snina District in the Presov Region of north-eastern Slovakia. Geography. The municipality lies at an altitude of 346 metres and covers an area of 8.448 km 2. According to the 2013 census it had a population of 1264 inhabitants. External links

  7. Obec Zemplínske Hámre leží v doline Barnovho potoka a je vzdialená 5 km od mesta Snina. Je výnimočná svojim múzeom, Hámorským náučným chodníkom s technickými pamiatkami a tiež je významným východiskovým miestom na túry vo Vihorlatských vrchoch.