Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Wysokość. 656,6 m n.p.m. Położenie na mapie Czech. Zlatý vrch. 50°49′18″N 14°27′54″E. / 50,821667 14,465000. Widok na profil zbocza góry. Zlatý vrch ( pol. Złota Góra, niem. Goldberg, 656,6 m n.p.m.) – wzniesienie w masywie Gór Łużyckich w paśmie Sudetów Zachodnich, w Czechach .

  2. Zlatý vrch je národní přírodní památka na stejnojmenném vrchu na severu České republiky, v Ústeckém kraji, v okrese Děčín, přibližně 4 km severovýchodně od města Česká Kamenice, asi 1 km východně od její části, vesnice Líska, v západní části Lužických hor. Zlatý vrch byl vyhlášen chráněným územím 18. února 1964 vyhláškou okresním národním výbore...

  3. Kousek za skalním masivem se skrývá velmi pěkná skalní vyhlídka a křížem na skále. K vyhlídce vede úzká cesta. Z vyhlídky je nádherný výhled na Českou Kamenici a panoramata jimž vévodí Růžovský vrch. Občerstvení. Nejbližší možnost občerstvení jsou v České Kamenici nebo v Kunraticích v hostinci U Cempů.

  4. Hezký čtení český uvádí klasickou pohádku Boženy Němcové Zlatý vrch.Vypůjčený text z městské knihovny v Praze, ze sbirky Národní báchorky a pověsti II, čte M...

  5. www.wikiwand.com › pl › Zlatý_vrchZlatý vrch - Wikiwand

    Zlatý vrch – wzniesienie w masywie Gór Łużyckich w paśmie Sudetów Zachodnich, w Czechach.

  6. 4 kwi 2018 · Początki. Chociaż najwcześniejsze wzmianki dotyczące wydobycia rudy złota w Zlatych Horach pochodzą ze średniowiecza, to zachowane relikty pozwalają jednak sądzić, że pozyskiwaniem kruszców na tym terenie zajmowali się już dużo wcześniej wszędobylscy Celtowie.

  7. K velmi navštěvovaným oblastem v tomto kraji patří národní parky Nízké Tatry, Slovenský ráj, Muránská planina a Veľká Fatra i chráněná území jako Štiavnické vrchy, Ponitrie či Poľana. Zlatý vrch (850m.n.m.) Tipy na výlet • Rodina s dětmi • Romantika • Vycházka - půldenní • Do přírody • Na hory. Dvojkríž nad Repišťom • Fotografie (7) • Foto: Tikaka.