Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Dolina Złomisk, Złomiska (słow. Zlomisková dolina, Zlomiská, dolina Zlomísk, niem. Trümmertal, Mengsdorfer Trümmertal, węg. Omladék-völgy, Menguszfalvi Omladék-völgy) – dolina w słowackich Tatrach Wysokich będąca północno-wschodnim odgałęzieniem Doliny Mięguszowieckiej (Mengusovská dolina).

  2. W Dolinie Złomisk nigdy nie było prowadzonego wypasu, za to był to obszar łowiecki - pod koniec XIX wieku. Obecnie dolina stanowi dogodny "szlak" dojściowy na kilka popularnych wśród wspinaczy i wytrawnych turystów szczytów i przełęczy.

  3. Zlomiská, alebo Zlomisková dolina, Dolina Zlomísk ( nem. Trümmertal, Mengsdorfer Trümmertal, maď. Omladékvölgy, Menguszfalvi Omladékvölgy, poľ. Dolina Złomisk, Złomiska) sú rozsiahlou severovýchodnou vetvou Mengusovskej doliny s vlastnými vedľajšími dolinami. V ústí Zlomísk leží Popradské pleso.

  4. Zlomisková dolina - Tatry s Lindou. Dračí štít 2523 m n. m. Dračí štít je najvyšší vrchol v bočnom hrebeni, ktorý vybieha z Vysokej a oddeľuje od seba Rumanovu dolinku od kotlinky pod Dračím sedlom. Má 2 vrcholy. Malý a veľký Dračí štít. Malý Dračí štít je len o 5 metrov nižší ako Veľký Dračí štít.

  5. Na hrane pod Zlomiskovou vežou akoby sme vošli do sopečnej krajiny – tak sa z vrcholkov naokolo „dymilo“. To tam víchor víril snehy a posielal ich na východ. V doline ale pohoda a keď, tak len jemné potlačenie do chrbta. Nad hlavami azúro neskutočné, no pohľad vpred, do Železnej brány, ukazoval v nej poriadnu metelicu.

  6. 20 lut 2014 · Dolina Zlomísk, asi 2,5 kilometra dlhá a turistom neprístupná dolina je severovýchodnou vetvou mohutnejšej Mengusovskej doliny. Ide o jednu z najkrajších tatranských dolín, ktorú k nástupu na horolezecké túry môžu využiť iba registrovanie horolezci. Zlomisková dolina má ešte dve bočné dolinky – Dračiu a Rumanovu.

  7. Zlomisková dolina. ( mapa) Zlomisková dolina odbočuje z Mengusovské doliny v délce cca 3 km směrem na severovýchod . Protéká jí Ľadový potok. Je v ní Ľadové pleso. Směrem na sever z ní odbočují Dračia dolinka s Dračím plesem a Rumanova dolinka, v níž jsou Nižné Rumanovo pleso a Vyšné Rumanovo pleso . Turistika [ editovat | editovat zdroj]