Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. www.visitczechia.com › pl-pl › things-to-doZákupy · #VisitCzechia

    Praktycznie nigdy sam nie sprawował władzy, uważany był za miłego, ale poniekąd zdegenerowanego potomka europejskiej szlachty, którego w Wiedniu ironicznie zwano „der arme Trottel Nandel”. ... Borská 1, 471 23 Zákupy . zakupy@npu.cz +420 487 857 278. www.zamek-zakupy.cz. Pokaż na mapach Google. Zákupy Chateau. Gdzie dalej. Czechy ...

  2. Zákupy (niem. Reichstadt) – miasto w Czechach, w kraju libereckim. Według danych z 31 grudnia 2003 powierzchnia miasta wynosiła 4075 ha, a liczba jego mieszkańców 2 792 osób. Najstarsza wzmianka o mieście pochodzi z 1320 r. Demografia

  3. cs.wikipedia.org › wiki › ZákupyZákupy – Wikipedie

    Zákupy ( německy Reichstadt, latinsky Reichstadium) [4] jsou město v okrese Česká Lípa v Libereckém kraji, které bylo založeno ve 14. století. Vzniklo u tvrze, později stejnojmenného zámku u říčky Svitávky, která se jižně od města vlévá do Ploučnice. Žije zde přibližně 3 000 [1] obyvatel.

  4. en.wikipedia.org › wiki › ZákupyZákupy - Wikipedia

    Zákupy (Czech pronunciation: [ˈzaːkupɪ]; German: Reichstadt) is a town in Česká Lípa District in the Liberec Region of the Czech Republic. It has about 3,000 inhabitants. The historic town centre with the castle is well preserved and is protected by law as an urban monument zone.

  5. Zákupský zámek nacházející se mezi Českou Lípou a Mimoní je oblíbeným výletním cílem krásného Máchova kraje. Navštivte místo, kde pojal... Poznávací. Pekelné doly. Českolipsko - Jizerské hory Cvikov (4 km) 9.5 / 10.

  6. 2024. Město Zákupy nabízí možnost zakoupení tzv. KARTY ZÁKUPÁKA, se kterou budete mít vstupné zdarma na zákupské koupaliště, burzu, do místní knihovny a další možné benefity. Pouze pro občany s trvalým pobytem v Zákupech. Cena: 200,-Kč/dospělí, 100,-Kč/děti, studenti a senioři.

  7. Co musíte vidět v Zákupech. Dominantou městečka mezi Mimoní a Českou Lípou je původně gotický kostel sv. Fabiána a Šebastiána na jižním okraji města. Severně od něj se rozkládá náměstí Svobody s pseudogotickou radnicí a barokním sousoším Nejsvětější Trojice, další zajímavé památky najdete při severním okraji.