Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. en.wikipedia.org › wiki › ZásmukyZásmuky - Wikipedia

    Zásmuky is a town in Kolín District in the Central Bohemian Region of the Czech Republic. It has about 2,100 inhabitants. Administrative parts. Villages of Doubravčany, Nesměň, Sobočice and Vršice are administrative parts of Zásmuky. Geography. Zásmuky is located about 14 kilometres (9 mi) southwest of Kolín and 37 km (23 mi) east of Prague.

  2. Zámek Zásmuky. Celý zámecký areál tvoří předzámčí, zámek a přilehlé správní a hospodářské budovy. Předzámčí je renesančního původu, původně zde stála jen obranná zeď. Předzámčí nově zformoval Oldřich Adolf Vratislav po roce 1653. Roku 1660 zvýšil brannou věž a zakončil ji cibulovou střechou.

  3. O městě - Zásmuky. Zásmuky leží v rovinaté krajině (340 m. n. m) na území, které patří k nejstaršímu osídlení v Čechách, v okrese Kolín, asi 50 km od Prahy při hlavní silnici směrem ke Kutné Hoře. První zmínka o Zásmukách se datuje k roku 1285.

  4. cs.wikipedia.org › wiki › ZásmukyZásmuky – Wikipedie

    Město Zásmuky ( německy Sasmuk) se nachází v okrese Kolín ve Středočeském kraji asi 16 km jihozápadně od Kolína. Žije zde přibližně 2 100 [1] obyvatel. V roce 2011 zde bylo evidováno 863 adres. [4] Zásmuky je také název katastrálního území o rozloze 8,51 km². [5] Historie.

  5. Historia. Zamek w Zásmukach zbudowany został przez Ctibora z Zásmuk około połowy XIV wieku. Należał on do miejscowego szlacheckiego rodu Zásmuckich z Zásmuk, którzy p o wojnach husyckich podzielili się na kilka gałęzi: Zásmuckich, Hroubovškich, Lhotškich i Přebozškich z Zásmuk.

  6. Zásmuky, Středočeský kraj. Zámecký park a obora Zásmuky. Zásmuky, Středočeský kraj. Naučná stezka Zásmucká Bažantnice. Zásmuky, Středočeský kraj. Aktivní a udržitelné cestování ve městě Zásmuky. Zásmuky: rodné město Františka Kmocha. Od konce třicetileté války až do roku 1948 vlastnili zásmucké panství Šternberkové.

  7. Zásmuky (zámek) ( mapa) Zámek Zásmuky se nachází v okrese Kolín v obci Zásmuky (asi 16 km jihozápadně od Kolína ), nedaleko od silnice, která prochází obcí a směřuje z Prahy na Kutnou Horu. Areál raně barokního zámku ze 17. století je od roku 1965 kulturní památkou. [1] Historie.