Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Historie. Územněsprávní začlenění. Rok 1932. Pamětihodnosti. Doprava. Silniční doprava. Železniční doprava. Autobusová doprava. Reference. Externí odkazy. Zdětín (okres Mladá Boleslav) mapa. Obec Zdětín ( německy Zdietin) se nachází v okrese Mladá Boleslav, kraj Středočeský. Žije zde 623 [1] obyvatel. Geografie [ editovat | editovat zdroj]

  2. Zdětín ( German: Zdietin) is a municipality and village in Mladá Boleslav District in the Central Bohemian Region of the Czech Republic. It has about 600 inhabitants. Etymology. The name is derived from the personal name Zďata, meaning "Zďata's (court)". [2] Geography.

  3. Obec Zdětín. Nadmořská výška 252 m, katastrální obec v okrese Mladá Boleslav. Na mírném návrší, se rozprostírá v počátku středočeské roviny, která se na pravém břehu řeky Jizery směrem od Mladé Boleslavi, za vesnicemi Hrušov a Chotětov začíná šířit k Polabské nížině.

  4. Zrušením panského dvora v roce 1785 vznikla původní obec Zdětín - do roku 1843 samostatná, od roku 1843 spojená neoficiálně s osadou Nechutín, v podstatných záležitostech úplně pak od roku 1919. Zajímavostí obce je stará studna nazývaná Haltýř, jež byla dříve součástí panského dvora. Obcí prochází značená ...

  5. Zdětín je obec v okrese Prostějov v Olomouckém kraji. Žije zde 385 [1] obyvatel. Součástí obce je i osada Bělecký mlýn . Historie. Blízké okolí místa, kde obec vznikla, bylo osídleno již před naším letopočtem. První písemná zmínka o obci pochází z roku 1368. Původní obec Zdětín vznikla roku 1785 zrušením panského dvora.

  6. Základní informace. Kontaktní a identifikační údaje. Úřední hodiny. Statistické údaje. Munipolis Novinky z úřadu přímo do vašeho telefonu. Obec Zdětín se nachází v okrese Prostějov, kraj Olomoucký. Součástí obce je i osada Bělecký mlýn.

  7. Historie. Z archeologických nálezů vyplývá, že území, kde se nachází nynější obec Zdětín, bylo osídleno již na rozhraní 3. a 2. tisíciletí př. n. l., tedy v mladší době kamenné. První písemná zmínka o Zdětíně je z roku 1189, kdy byla ves Zdětín darována Hroznatou Kadeřavým z Peruce křížovníkům svatomařským.