Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Wysokość. 656,6 m n.p.m. Położenie na mapie Czech. Zlatý vrch. 50°49′18″N 14°27′54″E. / 50,821667 14,465000. Widok na profil zbocza góry. Zlatý vrch ( pol. Złota Góra, niem. Goldberg, 656,6 m n.p.m.) – wzniesienie w masywie Gór Łużyckich w paśmie Sudetów Zachodnich, w Czechach .

  2. Zlatý vrch je národní přírodní památka na stejnojmenném vrchu na severu České republiky, v Ústeckém kraji, v okrese Děčín, přibližně 4 km severovýchodně od města Česká Kamenice, asi 1 km východně od její části, vesnice Líska, v západní části Lužických hor. Zlatý vrch byl vyhlášen chráněným územím 18. února 1964 vyhláškou okresním národním výbore...

  3. www.wikiwand.com › pl › Zlatý_vrchZlatý vrch - Wikiwand

    Zlatý vrch wzniesienie w masywie Gór Łużyckich w paśmie Sudetów Zachodnich, w Czechach.

  4. Naučná stezka měří 24 km a nastoupáte 720 metrů. Informace o magickém přírodním úkazu, jakým je právě Zlatý vrch v Lužických horách. Tyto kamenné varhany by bylo škoda nezařadit do své trasy. Prohlédněte si i další tipy na výlety v okolí.

  5. Sdílet. Zlatý vrch tvoří skála vulkanického původu, složená z čedičových sloupců. Stojí v blízkosti obce Líska v Lužických horách. Čedičové sloupce jsou místy až třicet metrů vysoké, vrchol je tvořen vulkanickou částí. Najdete ho v nadmořské výšce 658 metrů. Autor článku: Radomír Němeček, 9. května 2020.

  6. © 2024 Google LLC. Hezký čtení český uvádí klasickou pohádku Boženy Němcové Zlatý vrch.Vypůjčený text z městské knihovny v Praze, ze sbirky Národní báchorky a pověsti II, čte M...

  7. Zlatý vrch je národní přírodní památka na stejnojmenném vrchu v Lužických horách. Důvodem ochrany jsou dokonale vyvinuté tzv. kamenné varhany s mimořádnou, až 30metrovou délkou kamenných sloupů. Kdysi zde byl lom a čedičové sloupy ze Zlatého vrchu se údajně používaly i při stavbě mořských hrází v Nizozemí.