Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Žirovnice (niem. Serownitz ) – miasto w Czechach , w kraju Wysoczyna . Według danych z 31 grudnia 2003 powierzchnia miasta wynosiła 4 440 ha , a liczba jego mieszkańców 3 085 osób.

  2. en.wikipedia.org › wiki › ŽirovniceŽirovnice - Wikipedia

    Žirovnice (Czech pronunciation: [ˈʒɪrovɲɪtsɛ]; German: Serownitz) is a town in Pelhřimov District in the Vysočina Region of the Czech Republic. It has about 3,100 inhabitants.

  3. Související články. Externí odkazy. Žirovnice (přítok Nežárky) Město Žirovnice ( německy Serowitz) se nachází v okrese Pelhřimov v Kraji Vysočina. Žije zde přibližně 3 100 [1] obyvatel. Historie. Žirovnický zámek. Kostel sv. Filipa a Jakuba ve středu obce. Historie obce je spjata s historií stejnojmenného zámku (dříve hradu).

  4. Žirovnice (zámek) mapa. Zámek Žirovnice, původně raně gotický hrad, se rozkládá i s městem Žirovnice na skalním ostrohu mezi říčkou Žirovničkou a Počáteckým potokem v okrese Pelhřimov v kraji Vysočina. Je chráněn jako kulturní památka. [1] Historie. Zámecký špýchar.

  5. Turistické informační centrum Žirovnice. Pobyty a akční nabídky 1. Aktivity ve městě Žirovnice. Vše 3. Kultura 2. Památky 1. Lázně a wellness 1. Renesanční zámek Žirovnice. Návštěva Žirovnice nabízí zajímavý zámecký areál s objekty zámku, špýcharu a pivovaru.

  6. www.vysocina.eu › turisticke-cile › 1209-zamek-zirovniceZámek Žirovnice - vysocina.eu

    Turistické cíle. Památky. Zámek Žirovnice. Největší freskovou výzdobou v Čechách se může pochlubit žirovnický zámek. Turisté si tam mohou prohlédnout také bývalý špýchar nebo pivovar. Mapa. Volné pokoje. Období: léto. Podle písemné zmínky vznikl původní gotický hrad za dob pánů z Hradce ve 14. století.

  7. Žirovnice Hrad. ěstečko Žirovnice rozestřeno jest na návrší, jež vybíhá od východu k západu, tak že domky jeho oba boky i paty jeho vyplňují. Ze stavení vyniká nový bílý kostel, ale nad něj a nade všechna stavení výše strmí starý hrad, který položen jest na kraji téhož návrší. Cesta vede k němu od náměstí ...