Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Jejich příběh je živý dodnes, i když už žádná z nich není mezi živými. Vznikly o nich různé knihy, divadelní představení nebo filmy, ale jak to bylo doopravdy? Kdo to skutečně byly žítkovské bohyně, co uměly a čím je dodnes Žítková tak tajemná?

  2. Žítková leží geograficky v oblasti Moravské Kopanice, která se proslavila především zemědělstvím. Místní pěstovali žito i zeleninu, nejvíce se tu dařilo okurkám. Dodnes je v obci k vidění soubor původních domů nebo přírodní koupaliště. A právě tady, vysoko v kopcích Bílých Karpat žily v minulosti ženy obdařené výjimečnými schopnostmi.

  3. Zažít Žítkovou. Caprese s ovčím sýrem, oštěpek, brynzová a sýrová polévka nebo tradiční lokša, placka z bramborového těsta plněná čerstvým sýrem. To jsou speciality rodinné firmy Sýr od kapličky, která se v Žítkové chytila příležitosti a turistům postavila stánek s občerstvením. Jedna z chalup v obci Žítková | Foto Žítková.

  4. THE LAST GODDESS. Once upon a time, a group of women with extraordinary abilities lived high in the hills of the White Carpathians. They knew how to heal people and help them in misery, they knew how to cope with trouble, and they could see the future. The so-called Žítková goddesses passed down their abilities from generation to generation.

  5. Žítková je rozlehlá obec v okrese Uherské Hradiště ve Zlínském kraji, v etnografickém subregionu Moravské Kopanice. V obci žije 178 [1] obyvatel. Žítková je součástí správního obvodu pověřeného obecního úřadu Bojkovice .

  6. Kdo to skutečně byly žítkovské bohyně, co uměly a čím je dodnes Žítková tak tajemná? A právě tady, vysoko v kopcích Bílých Karpat žily v minulosti ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Obzvláště část Černé (Čjerné) je odedávna místními ženami proslulá. Říkalo se jim bohyně a jejich umění nazývali lidé bohyňováním.

  7. Informace. Ceník ubytování – ubytovací řád. Tipy na výlety. Obsazenost. Kontakt. hlavní menu . Muzeum poslední žítkovské bohyně. Vysoko v kopcích Bílých Karpat žily odedávna ženy obdařené výjimečnými schopnostmi. Uměly léčit a pomáhat s kdejakým trápením, uměly poradit v nesnázích a také prý viděly do budoucnosti.