Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Architektura. Zamek wzniesiono na niewysokim wzgórzu opadającym na północy w płytką doliną ze spokojnym potokiem Žerotínskim. Jej stoki są nieco bardziej strome niż przeciwległe, południowe, schodzące do kolejnego strumienia, który wypływał z pobliskiej wsi.

  2. Zámecký objekt měl obranný obdélníkový půdorys, který vytvářel nároží jihozápadní části městských hradeb. Ve stejném architektonickém stylu byla zbudována Horní brána, která střežila jižní vstup do Nového Jičína. Tato brána společně s rozsáhlým dvorem a přilehlými domy patřila k Bedřichovu majetku.

  3. Žerotín. To jest strona ujednoznaczniająca. Poniżej znajdują się różne znaczenia hasła „ Žerotín ”. Žerotín – miejscowość i gmina (obec) w Czechach, w kraju ołomunieckim, w powiecie Ołomuniec. Žerotín – miejscowość i gmina (obec) w Czechach, w kraju usteckim, w powiecie Louny.

  4. Žerotínský zámek. Jedním ze symbolů města Nový Jičín je bílý čtvercový zámek zdobený malými, štíhlými věžičkami. Tento zámek, jehož silueta se stala jedním ze znaků města, se nazývá Žerotínský a je součástí historického jádra města a městské památkové rezervace.

  5. Hlavní historickou památkou obce Žerotín, nacházející se asi osmnáct kilometrů severozápadně od hanácké metropole a okresního města Olomouce, je stejnojmenný zámek.

  6. Žerotín. Turistické cíle • Památky a muzea • Zřícenina. Zřícenina: Zřícenina hradu • Fotografie (4) • Foto: levap. Nahrát moje fotografie. Vstoupit do fotogalerie (4 fotografie) Nevelké zříceniny gotického hradu Žerotín stojí na nízkém návrší nad stejnojmennou obcí na Lounsku v Ústeckém kraji.

  7. en.wikipedia.org › wiki › ZierotinZierotin - Wikipedia

    The House of Zierotin or House of Žerotín was a Czech noble family in the Lands of the Bohemian Crown, one of the oldest and most illustrious noble families from Bohemia and Moravia.