Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. Betonowy obelisk na szczycie. Kráľova hoľa ( pol. „Królewska Hala”, węg. Király-hegy, niem. Königsberg, 1946 m) – szczyt w Tatrach Niżnych w Centralnych Karpatach Zachodnich na Słowacji. Obok tatrzańskiego Krywania druga narodowa góra Słowaków, uwieczniona w wielu legendach i opowieściach.

  2. Kráľova hoľa sa nachádza vo výške 1946 m n.m., leží na hranici východného a stredného Slovenska a je najvyššou časťou východných Nízkych Tatier. Na vrchole a v okolí rastú alpínske lúky a kosodrevina. V okolí Kráľovky pramenia významné slovenské rieky, Čierny Váh, Hron, Hnilec, Hornád.

  3. 4 lip 2019 · Kráľova Hoľa, druga obok tatrzańskiego Krywania narodowa góra Słowaków, okazuje się wreszcie dla nas łaskawa. Na moment część mgieł się podnosi i mamy okazję co nieco zobaczyć. Mgły tańczą wokół nas, pojawiają się też przebłyski słońca i okazuje się, że łąki wokół pełne są mleczy.

  4. Vysielač Kráľova hoľa na vrchole. Kráľova hoľa (1 946,1 m n. m.) je výrazný vrch v Nízkych Tatrách, najvyšší v ich východnej časti. Leží nad Šumiacom, približne 19 km južne od Svitu. Kráľova hoľa je opradená povesťami, ospevovaná básnikmi a patrí k najnavštevovanejším vrchom Nízkych Tatier.

  5. 19 mar 2024 · Kráľova hoľa s výškou 1946m, predstavuje najvýchodnejší vrchol hlavného hrebeňa Nízkych Tatier. Je to tiež výborný vyhliadkový bod a miesto, kde pramenia významné slovenské rieky - Čierny Váh, ako jeden z hlavných zdrojov Váhu, Hnilec, Hron a Hornád. Vraví sa preto, že je matkou štyroch riek.

  6. 30 maj 2022 · Kráľova hoľa to najwyższy szczyt Niżnych Tatr, stanowiący dla Słowaków nie mniejszą dumę i symbol narodowy niż Krywań. Dla rowerzystów to przede wszystkim możliwość podjazdu na wysokość, jaka dostępna jest najbliżej w Alpach, czyli na blisko 2000 metrów n.p.m. To był mój powrót w to miejsce po kilku latach przerwy.

  7. Kráľova hoľa je najvyšší vrch Kráľovohoľských Tatier, východnej časti Nízkych Tatier. Kráľova hoľa je opradená povesťami, ospevovaná básnikmi. Patrí k najnavštevovanejším vrchom Nízkych Tatier. Poskytuje jedinečný výhľad na Spiš, Vysoké Tatry, Liptov ale aj Horehronie.