Yahoo Poland Wyszukiwanie w Internecie

Search results

  1. obce Zlatá Baňa. Zlatá Baňa vznikla v chotári obce Lesíček v 2. polovici 18. storočia. Táto obec sa prvýkrát písomne spomína v roku 1550. Samostatnosť získala v polovici 19. storočia.

  2. Zlatá Baňa (węg. Aranybánya) – wieś na Słowacji położona w kraju preszowskim, w powiecie Preszów. Pierwsza pisemna wzmianka o miejscowości pochodzi z roku 1550. Przypisy

  3. Zlatá Baňa je obec na Slovensku v okrese Prešov. Je to obec kde bola na Slovensku najneskoršie zavedená elektrina.

  4. en.wikipedia.org › wiki › Zlatá_BaňaZlatá Baňa - Wikipedia

    Zlatá Baňa (Hungarian: Aranybánya) is a village and municipality in Prešov District in the Prešov Region of eastern Slovakia.

  5. Neďaleko Prešova v severovýchodnej časti Slanských vrchov, na sútoku potokov Delňa, Jozefka a „Rakuvpotok” leží obec Zlatá Baňa. Jej kataster je značne členitý. Nadmorská výška v strede obce je 585 metrov. Najvyšším vrchom na území obce je vrch Šimonka ležiaci vo výške 1092 metrov nad morom.

  6. Neďaleko mesta Prešova v severovýchodnej časti Slaných hôr, na sútoku potokov Delňa, Jozefka a „Rakuvpotok” leží obec Zlatá Baňa. Nadmorská výška v strede obce je 585 m n. m., kataster je značne členitý. Zlatá Baňa vznikla v chotári obce Lesíček v 2. polovici 18. storočia.

  7. Ťažké časy a hrdinstvo pripomína pamätník v strede obce s názvom Útek z horiacej obce. Zlatá Baňa je zaujímavá aj tým, že bola poslednou elektrifikovanou obcou v Československu - stalo sa to 6. septembra 1960. Kostol sa v Zlatej Bani začal stavať až v roku 1968. V roku 1975 bol dokončený ako modlitebňa bez veže.